HOE DOE IK WAT IK DOE:
FULLTIME JONGEREN COACHEN EN HET SUCCESVOL OPZETTEN VAN EEN KLEDINGLIJN.

Twee fulltime banen voor anderen en mezelf. Ik combineer mijn fulltime baan als jongerencoach, tegelijkertijd met het opzetten van mijn eigen kledingmerk. Geen half werk, beide doe ik op volle kracht. Gemiddeld werk ik 40 uur per week met jongeren en zorg ik ervoor dat mijn trainingspakken trending blijven. Dit doe ik door social media, de website up to date houden, pakketjes klaarmaken en versturen, fotoshoots en ga zo maar door!  Naast deze activiteiten probeer ik actief mijn sociale contacten te onderhouden en heb ik ook tijd nodig om te chillen. Hoe houd ik alle ballen hoog?

Waar een wil is, … is een weg! Ik krijg energie van de dingen die ik doe en ja, het lijkt soms te veel, maar ik hou van mijn werk als jongerencoach en hou van mijn werkzaamheden voor de kleding van Roch Adventures. Nog mooier is het als je de twee kunt combineren en als beide werkzaamheden elkaar versterken. Het gaat dus niet eens om het geld, maar om de lifestyle die om de hoek komt kijken. Veel buiten zijn, werken mét en voor jongeren. Mijn energiegevers, dit vergt veel inzet, doorzettingsvermogen en passie. Als je iets doet wat je leuk vindt, hoef je niet te werken.

PLANNEN, PLANNEN EN PLANNEN

Een goede planning brengt je heel ver en zorgt ook voor rust. Ik ben allesbehalve een stresskip als het op mijn werk aankomt. Ik plan mijn dagen altijd zo in dat ik begin met de minst leuke dingen, namelijk rapporteren wat er bij mijn cliënten speelt. Daarna komen de volgende punten aan bod: Mentale weerbaarheid, sociale hygiëne, uithuisplaatsing, schooluitval, contact tussen kind-ouder faciliteren. Ik plan op deze manier omdat andere partijen afhankelijk zijn van dit werk dat ik doe. Natuurlijk is er ook ruimte in de planning voor meer leuke dingen. Ik probeer de dagen die ik met de jongeren doorbreng altijd op een leuke en creatieve manier in te vullen. Dat doe ik door met de jongeren te sporten, lekker uit eten te gaan, naar de schoonheidsspecialiste te gaan enzovoort. Vanzelfsprekend laat ik de jongeren ook meebeslissen in de keuze van de dagindeling. Door samen een leuke dag in te plannen, vergeten zij even hun zorgen en komen wij makkelijker in gesprek.

Als ik klaar ben met mijn werk als jongerencoach, ga ik het liefst meteen aan de slag met de kledinglijn van Roch Adventures. Ik plan afspraken in met verschillende partijen waar ik graag mee samenwerk. Ik kies hiervoor omdat een goede samenwerking ervoor zorgt dat we een zo mooi mogelijk merk kunnen neerzetten. Dit zijn productiebedrijven, grafische vormgevers en fotografen. In mijn keuze voor deze ondernemers houd ik niet alleen het leuke contact, maar ook het professionele aspect. Dit alles om Roch Adventures zo professioneel mogelijk op de kaart te zetten.

 

INSPIRATIE

De inspiratie voor mijn kledinglijn komt van enkele andere jonge ondernemers die het op dit moment erg goed doen: Daily Paper en Banlieue. Ook zie ik Roch Adventures als een inspiratiebron. Van jongs af aan liep ik altijd al liefst in trainingspakken rond. En doordat ik met mijn werk actief bezig ben, is het voor mij mogelijk om mij sportief te kleden en mijn kleding aan te passen aan de doelgroep. Door de doelgroep ben ik ook op de hoogte van de laatste trends, wat ook terug te zien is in de collecties van Roch Adventures.

 

TIMEMANAGEMENT

Door mijn wisselende werktijden heb ik nooit een vaste dag qua planning. Ik heb een duidelijk idee van wat ik wil en hoe ik het passend krijg. In de loop der jaren heb ik precies geleerd hoe ik mijn tijd goed en zo handig mogelijk kan gebruiken; dit systeem dat voor mij werkt, is ideaal.

KEY TO SUCCES

Hard work pays. Veel mensen vinden dat ik hard werk, zelf vind ik dit wel meevallen. Zelf zorg ik dat ik genoeg vrije tijd over hou voor mezelf. Zo houd ik genoeg ruimte over om leuke dingen te doen met vrienden en familie. Daarbij heb ik een goede balans gevonden tussen werk en privé die voor mij werkt, maar dat is voor iedereen anders. De een is moe na een dag werken en doet daarna niets, de ander gaat door. Ik ga door, dit is de manier voor mij om het gevoel van succes te kunnen voelen. Natuurlijk heb ik ook wel eens momenten dat ik lekker op de bank plof en niets doe, maar dit mag voor mij niet de standaard worden.

Daarnaast ben ik iemand die van impulsieve dingen houdt. Stelt een mattie of familielid het voor om naar de stad te gaan en ben ik vrij…, leuk dan gaan we naar de stad, voetbalwedstrijd, hapje eten of noem maar op. Maar alleen wanneer het kan en uitkomt natuurlijk. Als ik een campagne heb lopen en ik moet daar nog van alles voor regelen, dan kan ik niet zomaar leuke dingen gaan doen. Prioriteiten zijn belangrijk om in mijn ogen succesvol te zijn. Hoe vrij je ook bent als zelfstandige onderneming, je moet wel weten waar de prioriteiten liggen en er hard voor werken.

En last but not least: DOE HET MET JE HART! Je moet (hard) werken om geld te verdienen, ik kan het niet makkelijker voor je maken. Als je 40 uur per week werkt, maar je vindt je werk zo leuk dat je 60 uur werkt, doe het dan! Als je doet wat je leuk vindt, werk je niet. Dus doe het met je hart en doe iets waar je blij van wordt of doe het helemaal niet, op die manier is het veel makkelijker om vol te houden en bovendien zul je resultaten zien.

Voor mij is het eigenlijk heel simpel, ik wil meerdere dingen tegelijk doen, omdat ik de dingen die ik doe leuk vind. Hard werken is voor mij de norm omdat ik het met passie doe.

TEACH ONE EACH ONE